Norra Floduttern

räckvidd / geografisk fördelning: de flesta av Alaska, Kanada och nordvästra och östra USA.

livsmiljö: sjöar, vattendrag, floder, träsk och kustområden.

beskrivning: stort, semiaquatic däggdjur med korta ben och en tjock, avsmalnande svans. Fötterna är simhud och kroppen är brun ovan och silver nedan. Blekorange ögon.

storlek: kroppen är 26-31″ lång och svansen är 12-20 ” lång. Kan väga upp till 24 kg.

livsmedel: Fisk, grodor, kräftor och skaldjur.

avel: kvinnor föder två till fyra valpar tidigt på våren. Otters parar sig igen strax efter att de unga är födda och implantationen försenas i åtta till nio månader.

rovdjur: Bobcats, coyotes, alligatorer och rovfåglar.

bevarandestatus: nu saknas mycket av sitt ursprungliga sortiment på grund av jakt, även om nuvarande skydd och återintroduktionsinsatser hjälper till att få tillbaka befolkningen. Hotas av vattenföroreningar och förlust av livsmiljöer.

Intressanta Fakta: River otters gör glidbanor på lera banker och is sluttningar. De är också starka simmare och simmar med huvudet ovanför vattnet och kroppen nedanför. Deras öron och näsborrar kan stängas för att hålla vatten ute under dykning.

vid kusten: flodutter finns längs de flesta av Georgiens vattenvägar och kan ses simma i floder eller dras ut på bryggor. Högar av skal och krabba klor, tillsammans med avföring, är säkra tecken på att en utter är i närheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.