Noordelijke rivierotter

bereik / geografische spreiding: het grootste deel van Alaska, Canada en het noordwesten en oosten van de Verenigde Staten.

Habitat: meren, beken, rivieren, moerassen en kustgebieden.

omschrijving: groot, semi-aquatisch zoogdier met korte poten en een dikke, taps toelopende staart. De poten zijn zwemvliezen en het lichaam is bruin boven en zilverachtig onder. Licht oranje ogen.

maat: lichaam is 26-31 “lang en de staart is 12-20” lang. Kan tot 24 pond wegen.

levensmiddelen: Vissen, kikkers, kreeften en schelpdieren.

fokken: vrouwtjes bevallen in het vroege voorjaar van twee tot vier pups. Otters paren weer kort nadat de jongen zijn geboren en implantatie is uitgesteld voor acht tot negen maanden.

roofdieren: Bobcats, coyotes, alligators en roofvogels.

staat van instandhouding: nu ontbreekt een groot deel van het oorspronkelijke gebied als gevolg van de jacht, hoewel de huidige bescherming en herintroductie inspanningen helpen om de bevolking terug te brengen. Bedreigd door watervervuiling en habitatverlies.

Interessante Feiten: Rivierotters maken glijbanen op modderbanken en ijshellingen. Ze zijn ook sterke zwemmers en zwemmen met hun hoofd boven het water en hun lichaam eronder. Hun oren en neusgaten kunnen worden gesloten om water buiten te houden tijdens het duiken.

aan de kust: rivierotters komen voor langs de meeste waterwegen van Georgië en kunnen in rivieren zwemmen of naar de dokken worden gesleept. Stapels schelpen en krabklauwen, samen met uitwerpselen, zijn zeker tekenen dat er een otter in de buurt is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.