Northern River Saukkojoki

levinneisyysalue / maantieteellinen levinneisyys: suurin osa Alaskasta, Kanadasta sekä Yhdysvaltojen Luoteis-ja itäosista.

elinympäristö: järvet, purot, joet, suot ja rannikkoalueet.

Kuvaus: Suuri, puolikvaattinen nisäkäs, jolla on lyhyet jalat ja paksu, suippeneva häntä. Jalat ovat räpylämäiset ja ruumis on yläpuolelta ruskea ja alapuolelta hopeanhohtoinen. Vaalean oranssit silmät.

koko: ruumis on 26-31″ pitkä ja häntä 12-20″ pitkä. Voi painaa jopa 24lbs.

elintarvikkeet: Kalat, Sammakot, ravut ja äyriäiset.

pesintä: naaraat synnyttävät kahdesta neljään poikasta varhain keväällä. Saukot parittelevat uudelleen pian poikasten syntymän jälkeen ja istuttaminen viivästyy kahdeksasta yhdeksään kuukautta.

petoeläimet: Ilvekset, kojootit, alligaattorit ja petolinnut.

Suojelutilanne: nykyisin suuri osa sen alkuperäisestä levinneisyysalueesta puuttuu metsästyksen vuoksi, vaikka nykyiset suojelu-ja palauttamisponnistelut auttavat kannan palauttamisessa. Uhkana vesien saastuminen ja elinympäristöjen häviäminen.

Mielenkiintoisia Faktoja: Jokisaukko tekee liukumäkiä mutapenkereillä ja jäärinteillä. Ne ovat myös vahvoja uimareita ja uivat Pää vedenpinnan yläpuolella ja ruumis alapuolella. Niiden korvat ja sieraimet voidaan sulkea, jotta vesi pysyisi ulkona sukelluksen aikana.

rannikolla: Jokisaukkoja tavataan useimmilla Georgian vesistöillä, ja niiden voi nähdä uivan joissa tai ajautuvan satamiin. Simpukankuoret ja rapujen kynnet sekä uloste ovat varmoja merkkejä siitä, että saukko on lähistöllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.