Vydra Severní

rozsah / geografické rozložení: většina Aljašky, Kanady a severozápadních a východních Spojených států.

stanoviště: jezera, potoky, řeky, bažiny a pobřežní oblasti.

Popis: Velký, semiaquatický savec s krátkými nohami a silným, zužujícím se ocasem. Nohy jsou plovací a tělo je hnědé nad a stříbřité pod. Světle oranžové oči.

Velikost: tělo je 26-31 „dlouhé a ocas je 12-20“ dlouhý. Může vážit až 24 liber.

jídlo: Ryby, žáby, raky a měkkýši.

chov: samice rodí brzy na jaře dvě až čtyři mláďata. Vydry se opět páří brzy po narození mláďat a implantace je zpožděna o osm až devět měsíců.

predátoři: Bobcats, kojoti, aligátoři a draví ptáci.

stav ochrany: nyní chybí z velké části svého původního rozsahu kvůli lovu, i když současné úsilí o ochranu a znovuzavedení pomáhá přivést zpět populaci. Ohroženo znečištěním vody a ztrátou stanovišť.

Zajímavá Fakta: Říční vydry dělají skluzavky na bahenních březích a ledových svazích. Jsou to také silní plavci a plavou s hlavou nad vodou a tělem dole. Jejich uši a nosní dírky mohou být uzavřeny, aby se během potápění udržovala voda.

na pobřeží: vydry říční se nacházejí podél většiny gruzínských vodních cest a mohou být viděny plavat v řekách nebo vytaženy do doků. Hromady skořápek a krabových drápů spolu s výkaly jsou jistými známkami toho, že vydra je poblíž.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.